En viktig tanke, Läs.


På 4 år förändras man. Mycket. Intressen ändras och utvecklas. Vardagen blir annorlunda. Men framför allt så förändras man som person, ens personlighet, och särskilt när man är i den åldern jag är och har varit under de fyra åren jag har bloggat. Jag började när jag var 13 år. Denna bloggen har 4 år av mitt liv nedskrivet i text tillsammans med bilder. Det är roligt att ha. Men kanske inte för allmänheten. Jag vill inte att mitt förflutna ska påverka andras syn på den jag är idag. Det är inte samma person.

Jag har länge funderat på att skapa en ny blogg just på grund av detta. Jag är en ny person idag och mitt fotointresse är det jag vill ska ”synas”. Det är ett intresse jag inte visste att jag hade eller att det skulle bli såhär stort när jag var 13 år gammal. Jag skulle nu vilja ordna om i kategorierna för att göra allt enklare och för att jag inte ens använder hälften av kategorierna jag har nu i dagens läge. Till exempel skulle jag vilja ha en kategori som heter FOTO och ha underkategorier i den som heter till exempel ”Barn”, ”Djur”, ”Porträtt” osv.

Anledningen till att jag inte skapar en ny blogg är för att folk känner till denna. Moa har alltid bloggat på moasplace.blogg.se. Hennes blogg heter moasplace. Jag vill inte att alla, framför alla släktingarna, ska bli helt förvirrade och undra vilken blogg jag faktiskt bloggar på och att alla helt plötsligt måste säga ”Moas blogg heter ...”

Jag får se vart detta leder. Det är en tanke som funnits i mitt huvud väldigt väldigt länge i alla fall. Finns det någon av er som har en åsikt om detta? Skriv en kommentar. Ni läsare är viktiga i denna tanken också.

Dagens outfit


Igår fick jag hem lite nya kläder ...
och självklart så är det de kläderna man vill använda så fort de finns i garderoben. Så idag hade jag på min nya jeans och ny "tröja". Jag vet inte riktigt vad man ska kalla att toppen är för någonting, men jag tycker den är riktigt snygg i alla fall.

Vattendroppar

 
Idag när jag kom hem från skolan tog jag kameran och började fota vatten.
Det är roligt, för det kan bli alldeles konstiga former. Jag tycker sådana här vattenbilder är riktigt snygga och spännande. Dock är det inte min starka sida, men det är något jag vill bli bättre på och då är det öva öva öva som gäller. Det roliga i denna fotograferingen var redigeringen. Ändrade färgerna och det blev riktigt coolt. De bilderna kommer komma upp framöver :)

Drinking water


Något jag börjat göra varje dag är att dricka vatten.
Intressant va? Ja, för det hjälper mot min huvudvärk jag alltid lyckas få när skolan drar igång efter ett så långt lov som sommarlovet är. Och har jag huvudvärk så är det svårt att göra saker som att blogga. Därför tycker jag att det var viktigt för er att veta att jag nu mera alltid ha en vattenflaska i skolväskan så att jag kan orka blogga när jag kommer hem. Win-win!

Tips - Blue Village hotell


Fick en fråga här på bloggen som löd "Vart på Cypern bor ni och vilket hotell?"
Tänkte att jag svarar lite mer i ett inlägg just för att jag verkligen måste tipsa om hotellen som heter Blue Village. Just vårt hotell hette Blue Village Althea Beach och låg vid Fig Tree Bay. När vi var där fick vi reda på en grej som vi inte hade en aning om när vi bokade. Det är nämligen så att alla Blue Village hotell har så att man kan lämna ifrån sig sitt bagage redan på hotellet. Jag berättar hur det gick till för oss ...

 
Vi hade bokat en extra dag bara för att vår buss gick så sent som 19.30 på kvällen, så att vi kunde ha vårt bagage kvar på rummet och duscha och så. Mellan 17.00-18.00 så stod det en lastbil utanför hotellet som hämtade upp väskorna. Vi lämnade ifrån oss bagaget, som i vanliga fall ska checkas in på flygplatsen, och fick våra boardingcard. När vi sedan kom till flygplatsen var det bara att gå rakt igenom allting, gå igenom säkerthetskontrollen och rakt in i taxfreen. Så smart grej! Vi slapp stå och vänta och det var så skönt att slippa tänka på de där väskorna! Nästa gång vi bokar hotell kommer vi helt klart se efter om det är ett Blue Village hotell eller inte.

Myser i helgen med kusinerna

 
Kusinerna Alva och Love knackade på dörren tidigare idag.
Vi har lekt, varit ute och gått, bytt blöja, gungat, badat, ätit pizza och tittat på TV. En liten Love sover redan gott och snart är det dags för oss andra att också knyta oss. Det står stim och stoj på schemat imorgon också. 

Tack till er läsare!


Jag har fått in fler kommentarer än jag brukar de senaste dagarna.
Jag måste bara säga TACK! Det är så sjukt roligt att ni tar er tid till att skriva att jag tar fina bilder, att min blogg är fin eller skriva en kommentar som har med inlägget i sig att göra. Det är sååå roligt. Jag svarar på alla kommentarer och hoppas att ni fortsätter att kommentera! Jag har också fått in en del nya läsare här och till er säger jag ... Välkomna! Jag hoppas ni stannar! ♥

 

Nytt år, ny start & nya tag!

                                                                                                                                        Bild från Cypern 2013, ni hittar fler bilder HÄR.

Första dagen i skolan efter ett långt sommarlov
Det har varit bra och det var roligt att träffa klassen igen. Känns bra att rutinerna ska komma tillbaka nu och dessutom med lite förändringar. Vi har fyra nya lärare och kommer få yttligare en ny från och med nästa vecka och åtta nya ämnen. Detta året ska bli spännande. Vi går redan ut på praktik om 1,5 vecka, roligt! För vad jag har fått reda på idag, kan detta året bli bra.

One cup of coffee

 
Fick en jätte fin mugg av min pappas kusiner + man.
Idag drack jag ur den för första gången och jag älskar den. Den är så fin. Att det sedan står "M" på den gör den ännu finare.

3 månader & 2 veckor

 

Första dagen i högstadiet

 
Idag gick en glad och spänd lillasyster iväg till skolan.
Idag var hennes första dag i högstadiet och det verkar ha varit bra enligt henne. Hon var lite orolig över de nya 17 lärare hon kommer ha. Hennes tanke: 17 lärare!? Vad hände med en klassföreståndare? Japp, lillasyster, så är det att bli stor ;)

Ironman 2013



Ironman. Vilken upplevelse. Vilken stämning.
Det var första gången jag var inne och tittade på tävlingen. Jag hade ingen aning om att det var så stort som det faktiskt är. Stämningen när det är fullproppat med folk som står och hejar och stöttar de som tävlar. Alla klappar händerna och det är fullt ös i hela stan. Han som vann allt, han som var allra först i mål, sprang in på 08.19.30 & ni ser han här ovanför. Grattis Pedro Gomes!


Här har vi David Plese som kom 2a i tävlingen. Hans tid var 08.22.01.
 

Jodie Swallow, vinnare på damsidan med tiden 08.54.01.


Tjejen i rosa var hon som kom 3a på damsidan. Har tyvärr varken namn eller tid.

Richard, min sysslings pojkvän, sprang sitt första år och sprang in på 12.20.

Funktionärströjan

Revben & Magnum Mandel

 
Grillade revben, glass, kaffe och godis.
Det är vad jag blev bjuden på inne hos grannarna ikväll. Det var riktigt gott med revben. Det var ett bra tag sedan man åt det. Att det sedan blev glassen Magnum Mandel till efterrätt var bara ett stort plus.

Dukning till informationsmöte

                                                                                                                                    Annie, jag, Michelle, Hanna, Emelie, Signe, Sanna

Jag och min klass fick äran att vara funktionärer nu när det är Ironman i stan.
Dagen har varit bra & det var roligt att få träffa kompisarna igen! Vi har fått duka till 1700 personer i en hall där det kommer vara informationsmöte senare ikväll. Känns bra och roligt att starta* andra läsåret med att få göra en sådan här grej!

*vi jobbade med detta idag och vi jobbar även på söndag. Skolan drar igång på riktigt på onsdag.

En morgon med språkresor

 
Godmorgon! 
Har suttit hela morgonen framför datorn och kollat på filmklipp från olika ställen där man kan lägga sin språkresa. Åh vad sugen jag är!! Det hade varit absolut bäst att åka till ett varmt ställe och läsa engelska. Tänk att åka några kompisar och vara borta i några veckor samtidigt som man gör något nyttigt. Synd att det är så förbannat dyrt bara ...





 

Reading under a palm


Hur härligt är inte detta?
Det var så skönt att sitta under palmerna, på Cypern, i skuggan och läsa. Slappna av och inte tänka på någonting annat än vad som hände i boken samtidigt som man kände de varma vindarna och hörde vattnet från havet som slogs mot klipporna. Känslan.

Kalas gånger två

 
I början av denna veckan har det varit mycket kalas.
Vi firade mamma i måndags tillsammans med släkt och kompisar till familjen. Till middag blev det räkor och lax i mängder. Kallrökt, varmrökt, gravad, skalade räkor, oskalade räkor osv. Det var i vilket fall super gott. I tisdags var det dags att fira Patrik. Han fyllde nämligen 18 år. Stort! Vi firade dagen tillsammans med hans familj. 3rättersmiddag hemma och lite underhållning på golfbanan. Starten på veckan har alltså varit bra och likaså resten av veckan som gått. 

Mira

Paralimni



Vi besökte byn Paralimni en av dagarna i Cypern.
Det var alldeles för varmt för att vara ute och "titta på saker" så vi gjorde bara ett snabbt besök för att se Cypern lite mer och inte bara hotellanläggningen. Knäppte i alla fall några bilder så att ni kan få se lite mer hur Cypern ser ut inne i byarna.

Blandade bilder från Cypern



En mysig restaurang.


Såååå god kaffe. Njuter under båtturen.


Vi träffade en familj på Cypern som vi umgicks med nästan hela veckan. De hade två barn, Max & Mira, på 2 och 6 år. Riktigt trevlig familj och barnen var sååå mysiga! Här ovan ser ni en busig liten Max.


"Smile at the camera"


Anna, mamma, pappa, Eva, Anders och Vilma. Anna och Anders är mamma och pappa till Max och Mira och Eva är en annan vi umgicks med som reste med sin dotter Elin.

Resa är livet

Ni hade önskat att få se min bästa resa, men istället väljer jag att visa ett foto från varje resa jag har varit på under mitt liv.. än så länge.

 
 Och om några dagar får ni se bilder från Cypern, där jag befinner mig just nu!

Mammas födelsedag

 
Igår var det som sagt mammas födelsedag och det visste självklart hotellet om.
Hon fick en stor bukett blommor samt en drink av personalen i baren. Så himla härliga männniskor är det här! Buketten var både från Fritidsresor (som vi flyger med) och hotellet vi bor på. En sådan här extra sak kan ju locka hur mycket gäster och resenärer som helst för hur mysigt är det inte att få sådana här grejer på sin födelsedag!?